TABĂRĂ "PE URMELE STRĂMOȘILOR"
VLAD ȚEPEȘ - MIHAI VITEAZUL - ȘTEFAN CEL MARE ȘI TURCII
PROGRAMUL TABEREI
ZIUA 1: 07:00 plecare spre destinația taberei. Pe traseu se visitează obiectivele turistice propuse. Sosirea în tabăra. Cazare. Daca timpul premite, în prima zi se face împărțirea grupului pe echipe. Se stabilesc conducatorul, numele steagul și regulamentul taberei.
19:00 - 20:00 Servirea cinei.
ZIUA 2 și 5: 08:30 - 10:00 - Înviorare/Aerobic. Micul dejun
10:00 - 13:00 - ATELIERELE
13:30 - 16:00 - Masa de prânz. Odihnă/Completarea jurnalului de tabară.
16:00 - 19:00 - ATELIERE
19:00 - 20:00 - Servirea cinei.
20:00 - 22:00 - SERI DISTRACTIVE
În ultima seară - Stabilirea echipei câștigatoare. Decernarea premiilor, focul de tabară, dacă este permis.
ZIUA 3 și/sau 4: 08:30 - Înviorare/Aerobic. Micul dejun
AVENTURIERII ÎN VACANȚĂ: Excursie pe traseul propus (prânzul la pachet).
20:00 - Cină
ZIUA 5 - Înviorare, Micul dejun. LA DRUM CU VESELIE ȘI AMINTIRI FRUMOASE: plecare spre casă, cu vizitarea obectivelor stabilite (prânzul la pachet).
ATELIERE ISTORICE:
VITEJIA STRĂMOŞILOR – Personalităţi din istoria poporului român: Mihai Viteazul, Vlad Țepeș si Ştefan cel Mare. Luptele pentru apărarea pământului străbun, viaţa oamenilor din trecut.
„CĂLĂTORI PRIN ISTORIE” – concurs pe grupe cu întrebări despre evenimente importante petrecute în timpul domniilor lui Stefan cel Mare şi Mihai Viteazul. Câştigă echipa care a avut cele mai multe răspunsuri corecte.
SĂ NE ÎNTOARCEM ÎN TRECUT! – realizarea unor podoabe și confecționarea de costume din acele timpuri istorice, atât pentru echipa românilor, dar și pentru echipa turcilor, pe care copiii le vor purta în prezentarea scenetei. Băieții confecționează arme de luptă (arc, săgeți, sabie, scut), iar fetele vor lucra la gherghef sau vor confecționa podoabe din mărgele şi coroniţe.
DE-A ROMÂNII ŞI TURCII – Pregătirea unei scenete “Domnitorii români și turcii” precum şi a unui decor adecvat.Dramatizare.
RĂZBOINICII ISCUSIŢI – Cel mai bun arcaș –tir cu arcul, aruncarea suliței (va fi înlocuită cu o minge) la punct fix, “Țară-Țară, vrem ostași”, "Castelul" , demonstrații de lupte între români și turci oferite de animatori, simularea unei lupte, cu săbii confecționate de către copii sub supravegherea animatorilor, concurs de tras la frânghie.
VESELIE LA CETATE – Învăţarea unui dans medieval simplu , Cea mai frumoasă domniţă şi cel mai frumos arcaş (concurs), „Românii sunt artişti” (seara talentelor).